Kaip greitai pagaminti baltą žuvį grilyje, kad nesuskrustų ir nesuirtų be grotelių, būtų sultinga ir skani? Kai paprašiau vyro, kad iškeptų lydekos šaldytus medalionus ant grilio be specialių žuviai skirtų grotelių, sutiko tik iš meilės. Nes galvojo, kad:
– Suirs
– Nebus skanu
Sakiau: „Kepam, nebandysi – nežinosi. Rizikuojam, blogiausiu atveju iškrapštysim ir iškepsime krašto oro gruzdintuvėje“. Padūsavo ir sutiko. Ir… Aš laimėjau – pavyko puikiai!
Viską identiškai galima gaminti orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje.
Prie žuvies labai tinka salotos su pesto padažu, receptą rasite čia >>>
Balta žuvis ant grilio – lydekos kepsneliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 172 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g šaldytų žuvies kepsnelių (rinkausi lydekos)
  • 1 citrinos

Paruošimas
 

  • Išimamame šaldytus žuvies kepsnelius iš šaldiklio. Neatšildome!
  • Įkaitiname grilį iki +220C laipsnių. Grilio viduryje sudedame medalionus, o ant viršaus – citrinos griežinėlius. Ją naudoju tik ekologišką. Jei neturite eko, nupjaukite odelę. Citrina duoda drėgmės, gerą prieskonį ir neleidžia žuviai džiūti.
  • Neberiu nei druskos, nei kitų prieskonių. Gera nenumirkyta ir kokybiška šaldyta jūrinė žuvis yra sūri savaime. Mano vyras galvojo, kad jam nematant bėriau druskos, bet jos nereikia! Dėl visa ko, druskinę šalia padėjau, bet niekam neprireikė.
  • Grilio apačioje virš anglių patiesiame foliją ar dedame spec. dangtį, kad keptumėme netiesioginėje kaitroje, +200C. Tiesioginėje kaitroje žuvis skrus ir degs, ko norime išvengti. Nes viskas, kas skrudėsiai – kancerogenai, t.y., vėžį sukeliančios medžiagos!
  • Sudėję žuvį, uždengiame grilio dangtį ir kepame 14-16min. Ilgiau kepti nerekomenduoju, nes žuvis išsausės.
  • Lydeka gražuolė greitai iškepa, traukiame ir dedame į lėkštę. Medalionų storis vienodas, tolygiai iškepa, atrodo gražiai. Tinka ir sau, ir svečiui.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 36gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 0.2gCholesterolis: 86mgNatris: 109mgKalis: 866mg (43%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 86µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 0.2µgKalcis: 40mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.04mg (2%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 411mg (59%)Selenas: 66µg (120%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Grilis, Karšto oro gruzdintuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!