Autorė patiekalą puošė granatų sėklomis. Pasidalinkite savo idėjomis, kas Jums patiko. Skanaus.
Baklažanų suktinukai su varške ir kietuoju sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 332 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g varškės 9%
  • 200 g baklažano 1 vnt
  • 40 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
  • 40 g kietojo sūrio tarkuoto
  • 30 g graikinių riešutų
  • 1 v. š. natūralaus jogurto ekologiško
  • česnako pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažaną supjaustome juostomis.
  • Pabarstome druska, kad išeitų kartumas, nuplauname, nusausiname ir 15 min. kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Kol kepa, pasiruošiame įdarą: visus minėtus produktus šakute sutriname į vientisą masę.
  • Iškeptus baklažanus patepame varškės mase.
  • Jei norime greito karšto patiekalo – kepame nesuktus 10 min. ir iškeptus susukame. Šaltam užkandžiui – susukame iškart ir patiekiame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 19gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 12gCholesterolis: 71mgNatris: 466mgKalis: 392mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 124µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 492mg (62%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 91mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Ieva Žukovienė
4.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!