Autorė patiekalą puošė granatų sėklomis. Pasidalinkite savo idėjomis, kas Jums patiko. Skanaus.
Baklažanų suktinukai su varške ir kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g varškės 9%
- 200 g baklažano 1 vnt
- 40 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 40 g kietojo sūrio tarkuoto
- 30 g graikinių riešutų
- 1 v. š. natūralaus jogurto ekologiško
- česnako pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną supjaustome juostomis.
- Pabarstome druska, kad išeitų kartumas, nuplauname, nusausiname ir 15 min. kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kol kepa, pasiruošiame įdarą: visus minėtus produktus šakute sutriname į vientisą masę.
- Iškeptus baklažanus patepame varškės mase.
- Jei norime greito karšto patiekalo – kepame nesuktus 10 min. ir iškeptus susukame. Šaltam užkandžiui – susukame iškart ir patiekiame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 19gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 12gCholesterolis: 71mgNatris: 466mgKalis: 392mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 124µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 492mg (62%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 91mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Ieva Žukovienė