Baklažano odoje esantis nasuninas, be to, smegenų ląstelių membranų lipidus, gerina maisto medžiagų transportavimą į ląstelę, skatina šlakų pašalinimą, gerina smegenų kraujotaką ir atmintį.
Galima sveikesnė variacija – baklažanus kepti orkaitėje. Būtinai išbandykite.
Baklažanų suktinukai su varške recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.723 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 208 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g baklažano
  • 200 g varškės 9% riebumo
  • 50 g pomidorų saulėje džiovintų
  • 30 g graikinių riešutų
  • 30 g svogūnų laiškų
  • 30 ml kefyro
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro, 6 g
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Baklažanus plonai supjaustome, pabarstome druska.
  • Kol kaista keptuvė, konditerine šluotele aptepame aliejumi.
  • Susmulkiname graikinius riešutus.
  • Varškę sumaišome su druska, česnaku, saulėje džiovintais susmulkintais pomidorais, riešutais, druska, svogūno laiškais ir šlakeliu kefyro dėl geresnio tepimo.
  • Tada iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies apkepame baklažanus.
  • Tepame ant jų užtepėlę ir sukame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 208kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 11gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 36mgNatris: 246mgKalis: 406mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 133µg (17%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 269mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 60mg (9%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotraukos autorė: Rūtenė Skiparytė – Žemkauskienė
4.5 22 votes
Patiko? Įvertinkite!