Baklažanai turi vertingų medžiagų: skaidulų, kalio, magnio, vitaminų B6, K, A ir C. Dėl savo skonio ir struktūros – vertingas produktas, dėl savo struktūros tinkantis daugybėje receptų kaip pusryčiams, vakarienei, taip ir užkandžiams.
Baklažanų suktinukai su jogurtu ir česnaku
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g baklažano
- 100 g graikiško jogurto
- 1 skiltelės česnako
- krapų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Baklažaną supjaustome plonomis juostelėmis.
- Baklažano juosteles kepame orkaitėje apie 5minutes (180 laipsnių temperatūroje). Juosteles kepame sudėjus jas ant kepimo popieriaus. Druskos ir aliejaus nereikia.
- Jogurtą išmaišome su grūstu česnaku, druska, pipirais ir susmulkintais krapais.
- Kiekvieną juostelę ištepame jogurto padažu ir susukame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 141kcal (7%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 13gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 0.1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 5mgNatris: 82mgKalis: 849mg (42%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 151µg (19%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 146mg (18%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 213mg (30%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Ingrida, nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė
idaras: varske+smulkinti graikiski riesutai, jogurtas (vos vos, kad labaiu suliptu) ir kapotas zalias koriandras (kinza)
pabandykite vietoj jogurto dėti paprastą varškę