Silkėse yra nuo 15 iki 19 proc. baltymų, tačiau labiausiai šios žuvys vertinamos dėl jose esančių nepakeičiamų aminorūgščių. Silkėje esančios medžiagos saugo nuo peršalimo ir infekcinių ligų bei padeda išsaugoti gerą regėjimą, kraujo apytaką smegenyse bei širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
Avokado, ridikėlių, ropių salotos su silke ir natūraliu jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 90 g silkės
- 60 g ridikėlių
- 60 g agurko
- 0,5 avokado
- 50 g ropės
- 1 v.š. jogurto natūralaus
- svogūno laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves ir žalumynus susmulkiname.
- Supjaustome silkę.
- Daržoves sumaišome su silke ir jogurtu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 347kcal (17%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 21gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 13gCholesterolis: 55mgNatris: 154mgKalis: 1154mg (58%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 406µg (51%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 12µg (480%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 127mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 130µg (65%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 81mg (22%)Fosforas: 328mg (47%)Selenas: 36µg (65%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Sonata