Avižose yra daug maistinių skaidulų vadinamų beta gliukanais. Šios skaidulos gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį.
Avižų grūdų košė su kokosų pienu ir cinamonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 330 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g avižų
  • 50 ml kokosų pieno 18 % riebumo
  • 1,5 g cinamono
  • 1 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) ,kokosų pienu bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą avižinę košę pagardiname cinamonu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 330kcal (17%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 9gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 398mgKalis: 334mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 107mg (29%)Fosforas: 295mg (42%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė Vaida Kurpienė
2.5 11 votes
Patiko? Įvertinkite!