Rabarbarų stiebų spalva irgi lemia skonį. Žali – rūgštesni, o raudoni stiebai – labiau saldžiarūgščiai. Rinkdamiesi dėmesį atkreipkite į rabarbarų lapkočių spalvą ir traškumą – jie turėtų būti ploni, traškūs ir rausvi. Įsigiję stenkitės juos sunaudoti per dvi dienas. Vėliau stiebai suminkštės ir nebus tinkami vartoti.
Avižinių miltų blynai su rabarbarais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 ml kefyro
- 120 g avižinių miltų
- 0,5 banano
- 1 kiaušinio
- 50 g rabarbarų, galima keisti obuoliais
- 2 v.š. kokosų aliejaus
- 2 a.š. rudojo cukraus ar kito norimo saldiklio, dėti nebūtina
- 1 a.š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Bananą sutriname, sumaišome su miltais, kefyru, kiaušiniu, tirpintu kokosų aliejumi, kepimo milteliais ir saldikliu.
- Rabarbarus nulupame, smulkiai supjaustome ir įmaišome į tešlą.
- Gautą tešlą paliekame 10-15 min. pastovėti.
- Paruoštą tešlą pilame į vaflinę ar paprastą keptuvę ir kepame blynus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 251kcal (13%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 8gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 47mgNatris: 155mgKalis: 218mg (11%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 186µg (23%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 21µg (420%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 158mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 184mg (26%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jelena Klim