Menas lėkštėje… Pagaminti sugebės kiekvienas. Išbandykite šiuos meniškus pusryčius ;)
Avižinių kruopų bokštelis su keptais moliūgo gabaliukais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g moliūgo
- 50 g avižinių kruopų
- 30 g avokado
- 1 a. š. mielių dribsnių
- kanapių sėklų lukštentų, pagal skonį
- 0.3 a. š. lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Avižinės kruopos nuplaunamos, užpilamos šaltu vandeniu ir paliekamos mirkti nakčiai.
- Ryte nuplaunamos, užvirinamos ir paliekamos brinkti 10-15 min.
- Ant keptuvės, lydytame svieste, su druska, trumpai pakepami moliūgo gabaliukai.
- Formuojamas kruopų bokštelis, šalia dedami pakepti moliūgo gabaliukai, pjaustyto avokado.
- Apibarstoma lukštentų moliūgų sėklomis, mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 311kcal (16%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 11gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 3mgNatris: 56mgKalis: 707mg (35%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 8620µg (1078%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 58mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 321mg (46%)Selenas: 15µg (27%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Inos Šv