Šios bandelės skanios ką tik iš orkaitės, tačiau puikios ir kitą dieną. Labai patiks vaikams.
Avižinių dribsnių ir varškės bandelės
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g varškės 9 proc. riebumo
- 250 g avižinių dribsnių
- 3 kiaušinių
- 1 žiupsn. druskos
- riešutų pagal skonį, arba džiovintų vaisių, kmynų
Paruošimas
- Varškę sutriname trintuvu (blenderiu), kad neliktų gabalėlių.
- Sumaišome su avižiniais dribsniais.
- Po vieną mušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
- Įberiame druskos, gardiname pasirinktais priedais.
- Formuojame nedideles bandeles.
- Bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauname kepti į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę.
- Kepame apie 40 minučių.
Pastaba
Atvėsusias bandeles įdėkite į popierinį maišelį ir laikykite šaldytuve – tiks ir sekančios dienos pusryčiams.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 196kcal (10%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 11gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gTransriebalai: 1gCholesterolis: 64mgNatris: 217mgKalis: 70mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 45µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 236mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 82mg (12%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Labai geras receptas! Bandutės- vandutės eina vietoj duonos pusryčiams.