Labai skanūs avižiniai sausainiai, galima dėti pačius įvairius priedus: moliūgų sėklas, riešutus.
Avižiniai sausainiai su razinomis ir saulėgrąžų sėklomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
55 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 144 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g avižinių dribsnių pilno grūdo
  • 35 g kiaušinių
  • 15 g sviesto
  • 15 g saulėgrąžų sėklų
  • 12 g sezamo sėklų arba skaldytų riešutų
  • 5 g razinų nebūtina
  • 5 g cukraus arba agavų sirupo

Paruošimas
 

  • Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.
  • Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.
  • Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.
  • Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.
  • Suformuojame iš gautos masės sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.
  • Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 41mgNatris: 41mgKalis: 105mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 141µg (18%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 20µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 122mg (17%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė: Žana K. Nuotraukos autorė: Dalia MatJod
4.3 8 votes
Patiko? Įvertinkite!