Palyginus su kitais javais, avižos turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.
Avižiniai blynai su bananais ir natūraliu jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 130 ml avižų pieno
- 1,5 banano
- 6 v.š. avižų miltų
- 4 v.š. natūralaus jogurto
- 1 kiaušinio
- 0,5 a.š. sodos
- žiupsn. druskos
- aliejaus kepimui
Paruošimas
- Kiaušinį išplakame su druska, įdedame sutrintus šakute bananus.
- Įpilame jogurtą, kuriame nugesiname sodą, vėliau pieną ir suberiame avižų miltus, gerai išmaišome iki vienalytės masės.
- Paliekame tešlą keletui minučių pastovėti.
- Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir dedame po du šaukštus tešlos.
- Kepame iš abiejų pusių, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 384kcal (19%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 87mgNatris: 379mgKalis: 525mg (26%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 350µg (44%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas D: 28µg (560%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 172mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 203mg (29%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Šatė