Avižos suteikia sotumo jausmą, šalina kenksmingas medžiagas, slopina uždegimus, mažina krešulių susidarymo riziką ir cholesterolio sintezę. Taip pat skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi žarnyne, stiprina imunitetą ir reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje.
Avižinė košė su svogūnų laiškais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g avižų kruopų
- 20 g svogūnų laiškų
- 15 g sojos padažo
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Supilame sojos padažą, aliejų sudedame smulkintus svogūnų laiškus ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 278kcal (14%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 845mgKalis: 304mg (15%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 199µg (25%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 49mg (6%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 35µg (18%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 273mg (39%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
O košes ne rytas valgyti reikia? Kodėl prie visų košių, kurios pastaruoju metu sukeltos, surašyta, kad pietums / vakarienei valgyti?
sveiki, dėkui, pakoregavome:)