Riešutų sviestą rinkitės be jokių priedų, sudėtyje turi būti tik nekepinti žemės riešutai. Pamėginkite tokią košę pusryčiams ir pasidalinkite ar patiko ;)
Avižinė košė su riešutų sviestu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
3.73 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 12 val. 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 333 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g avižų
  • 18 g žemės riešutų sviesto
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą avižinę košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 333kcal (17%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 12gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 280mgKalis: 334mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 310mg (44%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
3.5 6 votes
Patiko? Įvertinkite!