Riešutų sviestą rinkitės be jokių priedų, sudėtyje turi būti tik nekepinti žemės riešutai. Pamėginkite tokią košę pusryčiams ir pasidalinkite ar patiko ;)
Avižinė košė su riešutų sviestu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g avižų
- 18 g žemės riešutų sviesto
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 333kcal (17%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 12gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 280mgKalis: 334mg (17%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 31mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 111mg (30%)Fosforas: 310mg (44%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
išbandžiau. Deja…. teko išmesti visą košę. Riešutų sviestas visiškai ją sugadino, buvo neskanu, tiesiog nevalgoma. Nusipirkau riešutų sviestą, nes labai jau giriamas, bet absoliučiai man jis niekur netinka – bjaurus skonis, geriau tada iš vis net nieko nevalgyti negu maistą juo gadinti….
Patarimas, jei jums koks nors produktas nepatinka, tai ieškoti kitų pagardų. Tikiu, kad rasite puikių derinių.