Nuostabūs pusryčiai kai norisi ir košės, ir daržovių. Avižas užsimerkite vakare, o ryte mėgaukitės greitais ir apgalvotais pusryčiais. Skanaus.
Avižinė košė su morkomis ir cukinijomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 110 g cukinijos
- 60 g avižų kruopų
- 50 g morkų
- 0,5 a. š. lydyto sviesto kepimui
- 0,2 a. š. mielių dribsnių
Paruošimas
- Avižas užmerkiame vakare, ryte perplauname, užverdame, verdame 2-3 minutes ir paliekame išbrinkti 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Morkas ir cukinijas sutarkuojame šiaudeliais, tam naudojame daržovių pjaustyklę arba skustuką.
- Taip paruoštus "makaronus" pakepame ant lydyto sviesto.
- Košę gardiname mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 286kcal (14%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 10gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 65mgKalis: 673mg (34%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 8635µg (1079%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 66mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 306mg (44%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Ina