Ar jau bandėte tokį avižinės košės variantą? Jei ne, nieko nelaukite ir pasigaminkite šią košę pusryčiams.
Avižinė košė su grybais, svogūnais ir čiobreliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 45 g avižų smulkintų
- 30 g svogūnų
- 25 g pievagrybių
- 10 g sūrio nebrandinto, rūkyto, 40 % riebumo
- 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 3 g čiobrelių
- 2,5 g česnakų
- 0,5 g druskos
- 0,2 g juodųjų pipirų
Paruošimas
- Užvirti vandenį puode, sudėti kruopas, sumažinti ugnį kai užvirs ir uždengti puodą. Virti 25 – 30 min., iki kruopos bus jums tinkamo minkštumo.
- Tuo tarpu įpilti aliejaus į keptuvę, sudėti svogūnus, smulkintus česnakus, ir kepti 3-5min.
- Įdėti pievagrybių, čiobrelių ir kepti iki gražios aukso spalvos, apie 5-7 min.
- Kai kruopos išvirs nuimti nuo ugnies ir išmaišyti su rūkytu sūriu. Tada sudėti į keptuvę su daržovemis ir gerai išmaišyti, pagardinti druska ir pipirais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 10gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 262mgKalis: 286mg (14%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 243µg (30%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 67mg (18%)Fosforas: 257mg (37%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė