Ar jau bandėte tokį avižinės košės variantą? Jei ne, nieko nelaukite ir pasigaminkite šią košę pusryčiams.
Avižinė košė su grybais, svogūnais ir čiobreliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 280 kcal

Ingredientai
  

  • 45 g avižų smulkintų
  • 30 g svogūnų
  • 25 g pievagrybių
  • 10 g sūrio nebrandinto, rūkyto, 40 % riebumo
  • 5 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 3 g čiobrelių
  • 2,5 g česnakų
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g juodųjų pipirų

Paruošimas
 

  • Užvirti vandenį puode, sudėti kruopas, sumažinti ugnį kai užvirs ir uždengti puodą. Virti 25 – 30 min., iki kruopos bus jums tinkamo minkštumo.
  • Tuo tarpu įpilti aliejaus į keptuvę, sudėti svogūnus, smulkintus česnakus, ir kepti 3-5min.
  • Įdėti pievagrybių, čiobrelių ir kepti iki gražios aukso spalvos, apie 5-7 min.
  • Kai kruopos išvirs nuimti nuo ugnies ir išmaišyti su rūkytu sūriu. Tada sudėti į keptuvę su daržovemis ir gerai išmaišyti, pagardinti druska ir pipirais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 280kcal (14%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 10gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 262mgKalis: 286mg (14%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 243µg (30%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 67mg (18%)Fosforas: 257mg (37%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!