Ar mėgstate avižinę košę? Išmėginkite ją pagardindami fetos sūriu ir pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Avižinė košė su feta sūriu (avižų grūdų)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g avižų smulkintų
- 20 g fetos sūrio (avių pieno sūrio)
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 18mgNatris: 421mgKalis: 248mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 84µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 133mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 27µg (14%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 334mg (48%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė