Ar mėgstate avižinę košę? Išmėginkite ją pagardindami fetos sūriu ir pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Avižinė košė su feta sūriu (avižų grūdų) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 day 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 299 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g avižų smulkintų
  • 20 g fetos sūrio (avių pieno sūrio)
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą avižinę košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 11gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 18mgNatris: 421mgKalis: 248mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 84µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 133mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 27µg (14%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 334mg (48%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!