Avižose gausu mineralų, vitaminų ir antioksidantų, kurie veikia priešuždegimiškai! Jose esančios skaidulos turi daug naudos sveikatai.
Avižinė košė su avokadu, mielių dribsniais ir citrinpipiriais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g avižų grūdų
- 30 g avokado
- 30 g pomidorų
- 0,5 a. š. mielių dribsnių
- 2 žiupsneliai citrinpipirių
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Į paruoštas avižų kruopas dedame smulkintą avokadą, supjaustytą pomidorą, barstome mielių dribsniais ir citrinpipiriais. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 304kcal (15%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 10gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 46mgKalis: 452mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 250µg (31%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 282mg (40%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Giedrė Renevė.