Pritrūkote sveikų salotų idėjų? Išbandykite šias su avinžirniais ir daržovėmis. Nenusivilsite.
Avinžirnių salotos su pankoliu, alyvuogėmis ir fetos sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 170 g avinžirnių virtų, daigintų
- 60 g pankolio
- 30 g saldžiosios paprikos
- 30 g fetos sūrio
- 20 g alyvuogių
- 20 g saulėje džiovintų pomidorų
- 10 g kalendros šviežios
- 1 v. š. citrinos sulčių
- 0,5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Smulkiname pankolį.
- Susmulkintą pankolį apšlakstome citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
- Pagardiname druska, pipirais, kalendra.
- Susmulkiname likusias daržoves, dedame avinžirnius ir viską gerai išmaišome.
- Paruoštą pankolį, smulkintas daržoves ir fetos sūrį dedame į lėkštę ir puotaujame. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 203kcal (10%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 9gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 622mgKalis: 647mg (32%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1037µg (130%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 135mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė