Avinžirniai pasižymi dideliu maistingų medžiagų kiekiu. Ragaudami šią daržovę, gaunate baltymų, mineralų, skaidulų, stiprinate imunitetą. Avinžirniai didina ir sotumo jausmą. O šios salotos puikiai tinka valgyti ne tik namuose, bet ir įsidėti į žygį.
Avinžirnių salotos su agurku, pomidoru ir grūdėtomis garstyčiomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Salotoms:
- 100 g pomidorų
- 100 g agurkų
- 50 g avinžirnių
- 5 g krapų
Padažui:
- 2 a.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. grūdėtų garstyčių
- 0,5 a.š. medaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Avinžirnius užmerkiame šaltame vandenyje ir paliekame išbrinkti per naktį.
- Išbrinkusius avinžirnius nukošiame, dedame į puodą, užpilame vandeniu, beriame šiek tiek druskos ir išverdame.
- Agurkus ir pomidorus supjaustome, krapus susmulkiname.
- Daržoves sumaišome su atvėsusiais avinžirniais.
- Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir užpilame ant salotų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 6gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 114mgKalis: 552mg (28%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 965µg (121%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 64mg (8%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 142mg (20%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė