Pietums arba vakarienei. Itin paprasta ir greita, bet labai skanu. Šiomis salotomis neapsunkinsite skrandžio.
Avinžirnių salotos su agurkais ir pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g agurko
- 200 g pomidoro
- 60 g avinžirnių
- 50 g saliero stiebo
- salotų lapų
- 1 a. š. moliūgų aliejaus
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- 12-24 val. brinkintus avinžirnius uždedame virti – neperverdame, jie turi likti kramtomi.
- Kol verda avinžirniai, supjaustome agurką, pomidorą, salierą ir salotų lapus.
- Apšlakstome aliejumi ir pabarstome prieskoniais.
- Išvirtus avinžirnius trumpai be riebalų pakepiname keptuvėje.
- Avinžirnius uždedame ant paruoštų salotų. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 181kcal (9%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 10gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 104mgKalis: 1261mg (63%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 9438µg (1180%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 39mg (49%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 134µg (179%)Kalcis: 125mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 295µg (148%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 228mg (33%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Ingredientų sąraše trūksta salotų lapų ;)
Ačiū už pastebėjimą – pataisyta ;)