Avinžirniai gerina virškinimo sistemos veiklą. Nors avinžirniai, kaip ir kitos ankštinės daržovės, gali skatinti dujų kaupimąsi žarnyne, tačiau vartojant saikingai gali padėti išvengti virškinimo sistemos sutrikimų bei padėti išvengti vidurių užkietėjimo.
Avinžirnių, morkų ir lęšių maltinukai su burokėlių salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.85 balsų
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 398 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g lęšių mirkytų
  • 100 g avinžirnių konservuotų
  • 60 g morkų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Salotoms:

  • 2 burokėlių žalių
  • 100 g raugintų kopūstų
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • šlakelio kanapių aliejaus
  • sezamo sėklų pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Lęšius sumaišome su avinžirniais.
  • Įpilame avinžirnių skysčio.
  • Sutarkuojame morką.
  • Dedame prieskonius.
  • Viską sutriname virtuviniu trintuvu.
  • Formuojame maltinukus.
  • Kepame ant lydyto sviesto iš abiejų pusių, po kelias minutes.

Salotos:

  • Burokėlį sutarkuojame.
  • Sumaišome su raugintais kopūstais.
  • Užpilame citrinos sultimis, aliejumi. Viską išmaišome.
  • Gardiname sezamo sėklomis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 398kcal (20%)Angliavandeniai: 66gBaltymai: 21gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 11mgNatris: 546mgKalis: 1368mg (68%)Skaidulos: 26g (74%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 5236µg (655%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 111mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 531µg (266%)Geležis: 7mg (50%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 137mg (37%)Fosforas: 403mg (58%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Dina Juškienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!