Avinžirnių salotos – sudėtinės dalys:
50 g avinžirniai (sausi)
30 g (5 vnt.) saulėje džiovinti pomidorai
20 g Fetos sūris
200 g mėgstami šviežių salotų lapai
Avinžirnių salotos – gaminimo žingsniai:
1. 24 valandas išmirkome avinžirnius arba naudojame jau virtus, konservuotus vandenyje. Mirkyti geriau virškinsis ir naudingesni maistine prasme.
2. Išverdame mirkytus avinžirnius, bet galime naudoti ir nevirtus, tik mirkytus. Skanu ir vienaip, ir kitaip.
3. Supjaustome mažais gabalėliais saulėje džiovintus pomidorus ir fetos sūrį, jei naudojate kietą, galima naudoti ir minkštą, tuomet tiesiog sudėsime į salotas.
4. Suplėšome lapines daržoves ir ant jų užberiame kitas sudėtines dalis.
Nuotrauka Ramintos
Kiek reikėtų dėti konservuotų avinžirnių, kad atitiktų 50 g nevirtų??? ?
Aš valgiau su rukola ir dar įdėjau agurko, kad būtų gaiviau. Gavosi nuostabios salotos :)
Labai džiaugiuosi. Kažkas bando ir gamina, reiškia ne veltui pasidalinau receptu :) Aš dar patobulinau receptą įdėdama mėlyno svogūno – man labai skanu.
Vakar gaminausi – turbo! Net ir draugai, kurie nieko bendro su sveika mittyba neturi, uzskaite :)