Avinžirniai ilgam suteikia sotumo dėl juose esančių baltymų (8,9 g) ir skaidulinių medžiagų, jų net 7,7 g. tuo pačiu, pakrauna energijos, nes turi sudėtinių angliavandenių.
Avinžirnių ir alyvuogių užtepėlė su pomidorais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g pomidorų
- 40 g avinžirnių
- 15 g alyvuogių. Geriau rinktis su kauliukais ir išmėsinėti, nes su kauliukais būna sodresnio skonio, bet tiks ir be kauliukų.
- 10 g citrinos sulčių
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį išbrinkiname ir išverdame avinžirnius.
- Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
- Jei alyvuogės su kauliukais, išimame kauliukus.
- Sudedame į indą avinžirnius, alyvuoges, smulkintus pomidorus, įspaudžiame česnaką ir citrinos sulčių, suberiame prieskonius.
- Viską sutriname smulkintuvui iki vientisos tirštos masės.
- Įpilame šiek tiek vandens, kad užtepėlė nebūtų per tiršta.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 103kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 4gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 279mgKalis: 265mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 488µg (61%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 85mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Aurelija, nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene