Porcijų kiekis : 1, Kcal 336
Avinžirnių auksiniame jogurto padaže sudėtinės dalys:
50 g iš vakaro užmerktų avinžirnių
10 g prasijotų avinžirnių miltų
100 g šalto vandens
30 g nerūgštaus naminio jogurto
40 g avinžirnių nuoviro
1 g lauro lapų
1 g cinamono lazdelės
0,5 g malto kardamono
1 g ciberžolės
2 šaukšteliai maltos indiškos kalendros
5 g raudons aštriosios paprikos, išvalytomis sėklytėmis ir supjaustytos žiedeliais
2 g kmyninio kumino
2 g kari lapų (kvapioji mūrėja)
2 g petražolių
3 g valyto lydyto sviesto
2 g druskos
2 g cukraus
Avinžirnių auksiniame jogurto padaže gaminimo žingsniai:
- Avinžirnius perplauname, užpilame nauju vandeniu ir paliekame brinkti 24 val.
- Užpilame nauju vandeniu, pasūdome šaukšteliu druskos ir verdame, kol išvirs (turi likti kramtoma konsistencija).
- Avinžirnius nukošiame, 500 ml avinžirnių nuoviro išsaugomee.
- Į dubenėlį suberiame žirnių miltus ir plakdami rankiniu plaktuvu iš lėto supilame vandenį (plakame, kol neliks gumuliukų), toliau plakdami supilame jogurtą, suberiame likusią druską, cukrų, maltą kalendrą, ciberžolę, kardamoną.
- Nedidelėje keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą ir jame paskrudiname lauro lapus, cinamono lazdelę, aštriąją papriką, kari lapelius ir kuminą. Prieskonius skrudiname maišydami, kol pasklis gardus aromatas.
- Į puodą, kuriame virė avinžirniai, suberiame atgal avinžirnius ir užpilamee 500 ml atidėto nuoviro. Užverdame. Iš lėto plakdami supilame jogurto ir žirnių miltų mišinį; turinį užverdame. Sumažiname ugnį ir verdame nuolat maišydami, kol padažas sutirštės ir pradės kliuksėti. Puodą nuimame nuo ugnies ir sudedame žalumynus.
- Iįgriebiame cinamono lazdelę ir laurų lapus.
Patiekiame dar karštą su šviežiomis daržovėmis. Skanu ir su ryžiais.
Receptas iš http://jogosmityba.wordpress.com/
Guodos virtuvės prierašas: turėtų būti skanu ne tik su avinžirniais, bet ir su nesmulkintomis spindulinėmis pupelėmis (mung dallas). Ypač jei šiek tiek aštresnių prieskonių pridėtume.
www.sveikiproduktai.lt