Šis sūris puiki ir skani alternatyva vengiantiems ar nevartojantiems pieno produktų. Tad, jei norite sūrio, o pieno produktų nevalgote, tuomet išbandykite šį sūrį, tikrai patiks ir manau, kad kartosite.
Augalinis sūris iš migdolų riešutų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 650 ml vandens
- 300 g migdolų
- 0,5 citrinos
- žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Užmerkiame riešutus nakčiai.
- Nuimame riešutų odeles (lengvai nusiims, jei juos 15 min. prieš gamybą užplikysite karštu vandeniu).
- Į maisto smulkintuvą supilame vandenį, sudedame riešutus ir gerai sutriname.
- Iš gautos masės per sietelį ar marlę nuspaudžiame skystį (migdolų pieną), išspaudas atidedame.
- Migdolų pieną supilame į puodą ir dedame ant viryklės kaisti.
- Tik pienui pradėjus virti supilame citrinos sultis, beriame druskos. Pienas pradės tirštėti.
- Verdame iki 5 min., sudedame riešutų išspaudas ir viską gerai išmaišę dar paverdame apie 1 min.
- Gautą masę sukrečiame į trigubą marlę ar sūrmaišį ir leidžiame truputį nuvarvėti. Dedame į šaldytuvą nakčiai, o ryte mėgaujamės skaniu, sveiku migdoliniu sūriu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 175kcal (9%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 6gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gTransriebalai: 0.01gNatris: 7mgKalis: 224mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1µgVitaminas B6: 0.04mg (3%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 8mg (67%)Kalcis: 83mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 145mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Urboniene
Sekiau recepta, bet nesustingo!? :(
Dėkojame, kad sekate mūsų įrašus ir išbandote receptus. Šio recepto autorei, viskas kuo puikiausiai pavyko ir ji minėjo, kad pasigamina tokį sūrį. Receptas reikalauja atidumo ir patirties. Priežasčių gali būti tikrai nemažai, galbūt perkaitinote migdolų pieną ir galėjo taip nutikti. Kartais citrinos turi skirtingą kiekį sulčių ir gali būti, kad pritrūko šiek tiek rūgšties, todėl nepilnai sutraukė migdolų pieną. Kita priežastis gali būti, kad per mažai nuvarvėjo skysčiai prieš dedant į šaldytuvą. Dar būna skirtingos riešutų savybės. Kuris variantas buvo Jūsų, labai sunku pasakyti. Gal bandysite atrasti Jūsų gaminimo ypatumus ir pasidalinsite su mumis savo įžvalgomis. Ačiū.