
Teigiama, kad sėmenų miltai tinka kaip tirštiklis padažams ir gėrimams. Rekomenduojama į kepinių tešlą dėti 10-20%linų sėmenų miltų.
Šviežio kopūsto kotletai su linų sėmenimis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 0,5 kopūsto nedidelio
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. speltos miltų, viso grūdo, tinka viso grūdo kvietiniai, o dar geriau ir skaniau tinka žirnių miltai.
- 0,5 v.š. gysločio luobelių
- 1 a.š. maltų linų sėmenų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- alyvuogių aliejaus, ypač tyro
Paruošimas
- Kopūstą sutarkuojame stambia (liaudyje vadinama burokine) tarka, įmušame kiaušinį.
- Suberiame visus birius produktus, pagardiname priekoniais ir viską gerai išmaišome.
- Rankomis formuojame kotletukus, kepame keptuvėje ant alyvuogių aliejaus ant nedidelės kaitros.Skanaujame su graikišku jogurtu ir daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 7gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 93mgNatris: 124mgKalis: 430mg (22%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 466µg (58%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 83mg (104%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 173µg (231%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 109µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 113mg (16%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė