Pirkiniuose leduose yra greitai pasisavinamų angliavandenių, kurie gali kenkti mūsų sveikatai, bei maisto priedų. Kai ledai yra natūralūs, pavyzdžiui, pagaminti namuose, jie galibūti vertingų maistinių medžiagų kupinas desertas.
Augaliniai anakardžio riešutų ir gervuogių ledai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g anakardžio riešutų, mirkytų per naktį
- 200 g gervuogių, tinka ir kitos uogos
- 180 ml kokosų pieno
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 1 v.š. klevų sirupo, tinkair medus ar kitas saldiklis
Paruošimas
- Anakardžio riešutus mirkome per naktį. Kitą dieną juos nuplauname, nusausiname ir dedame į galingą maisto trintuvą.
- Sudedame likusius produktus ir viską gerai sutriname iki vientisos masės. (Jeigu nenorite, kad leduose jaustųsi uogų kauliukai, uogas sutrinkite atskirai, tada jas pertrinkite per tankų sietelį ir tik tada plakite su riešutais).
- Gautą masę pilstome į ledų formeles ir dedame į šaldymo kamerą.
- Prieš valgant ledus galime papuošti juodu šokoladu ir aviečių gabaliukais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 268kcal (13%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 8gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 9gNatris: 8mgKalis: 345mg (17%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 54µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 28mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 125mg (33%)Fosforas: 249mg (36%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė