Norint išsikepti puikų minkštutėlį jautienos kepsnį reikia įsigyti išpjovos. Didelis minusas šio mėsos patiekalo – didelė kaina. Bet skanu….:)
Jautienos išpjovos kepsnys – gaminimo žingsniai:
1. Išpjovą supjaustome maždaug 4-5 cm storio riekėmis.
2. Stipriai įkaitiname keptuvę, ištirpiname lydytą sviestą sudedame jautieną į keptuvę.
3. Kepame vieną kepsnio pusę 2 minutes, apverčiame ir kitą pusę taip pat kepame 2 minutes.
4, Sudedame apkepintus mėsos gabalus į skardą ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę 5-7 min. pabrandinti. Galima šiek tiek pašlakstyti raudonuoju vynu.
5. Druska ir pipirais pabarstome tik prieš valgant.
Su šviežiomis daržovėmis šis jautienos kepsnys toks skanus, kad turėsite saugotis, kad nenusikąstumėte pirštų bevalgydami:)
Nuotrauka iš http://www.donaldrussell.com

4 2 votes
Patiko? Įvertinkite!