Norint išsikepti puikų minkštutėlį jautienos kepsnį reikia įsigyti išpjovos. Didelis minusas šio mėsos patiekalo – didelė kaina. Bet skanu….:)
Jautienos išpjovos kepsnys – gaminimo žingsniai:
1. Išpjovą supjaustome maždaug 4-5 cm storio riekėmis.
2. Stipriai įkaitiname keptuvę, ištirpiname lydytą sviestą sudedame jautieną į keptuvę.
3. Kepame vieną kepsnio pusę 2 minutes, apverčiame ir kitą pusę taip pat kepame 2 minutes.
4, Sudedame apkepintus mėsos gabalus į skardą ir pašauname į iš anksto įkaitintą orkaitę 5-7 min. pabrandinti. Galima šiek tiek pašlakstyti raudonuoju vynu.
5. Druska ir pipirais pabarstome tik prieš valgant.
Su šviežiomis daržovėmis šis jautienos kepsnys toks skanus, kad turėsite saugotis, kad nenusikąstumėte pirštų bevalgydami:)
Nuotrauka iš http://www.donaldrussell.com
1. Mėsa po kepimo nesibrandina, o "ilsisi", kad sultys po kepimo vėl pasiskirstytų po visą kepsnį, o ne išbėgtu po pirmo pjūvio.
2. Prieš kepimą mėsa turi būti pašildyta iki 50 laipsnių (vandenyje) arba bent jau kambario temperatūros, kitaip nespės kepant pasiekti reikiamos temperatūros ir greičiau sudegs ir išsausės.
tikrai ne tokia pat minskta
Tik minnksciausia is visu kitu jautienos mesu…
Nebūtina pirkti tokią brangią jautienos skerdienos dalį , nes ją galima drąsiai keisti jautienos kryžmine . ji yra tokia pat minkšta ir sultinga , o ir kainuoja 3 kartus pigiau ! Mėsą geriausiai pirkti Halės turguje , nes Kalvarijų turgavietės mėsininkai ją parduoda žymiai brangiau .