Lengvos, vasariškos ir gaivios salotos, kurios puikiai tiks užkandžiams gamtoje.
Arbūzo, agurko ir fetos salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g arbūzo
- 85 g feta sūrio
- 1-2 vnt. agurko trumpavaisio
- 0,5 vnt. avokado galima ir nedėti
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- svogūno raudonojo, pagal skonį, galima ir nedėti
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Visus ingredientus supjaustome kubeliais.
- Pagardiname prieskoniais.
- Užpilame aliejaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 202kcal (10%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 6gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 25mgNatris: 334mgKalis: 354mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 596µg (75%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 159mg (20%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 136mg (19%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Jolanta Žalalienė