Alyvuogėse yra daug druskos (natrio), tad jasvartokite saikingai. Jei dedate į salotas, druskos pakaks iš jų, papildomai nebedėkite. Esant padidėjusiam kraujospūdžiui ar trinkant inkstų veiklai, didelis natrio, esančio druskoje, kiekis gali pabloginti simptomus.
Alyvuogės česnako, medaus ir prieskoninių žolelių marinate
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 490 g alyvuogių
- 150 ml alyvuogių aliejaus (reikės tiek, kad pusiau apsemtų alyvuoges)
- 4 skiltelių česnako
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. sojų padažo, galima ir nedėti
- 1 v.š. citrinų sulčių
- prieskoninių žolelių, tinka mairūnas, čiobrelis ir kt., pagal skonį
Paruošimas
- Alyvuoges praplaname po šaltu vandeniu.
- Perdedame į indą ir sudedame visus ingridientus (medų reikia ištirpinti, o česnaką sutarkuoti).
- Užpilame alyvuoges aliejumi, jo reikės tiek, kad pusiau apsemtų alyvuoges.
- Uždarome alyvuoges į indą ir laikome kambario temperatūroje bent 2 val. Kuo ilgiau marinuojasi, tuo skaniau. Į šaldytuvą alyvuogių rekomnduoju nedėti, nes tirštėja aliejus, geriau laikyti kambario temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 118kcal (6%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 9gNatris: 481mgKalis: 16mg (1%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 113µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 15mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 4mg (1%)Fosforas: 3mgSelenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Olia Šinkūnienė