Agurkuoseesanti rūgštis neleidžia angliavandeniams virsti riebalais, todėl agurkailabai naudingi tiems, kurie nori numesti svorio.
Agurkų salotos su sūdyta lašiša
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g agurkų
- 100 g Pekino kopūsto
- 50 g saliero stiebo
- 40 g lašišos sūdytos
- 1 saujos svogūnų laiškų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3-4 šakelių petražolių
- 1 a. š. citrinos sulčių
- aitriosios paprikos miltelių pagal skonį
Paruošimas
- Agurkus, Pekino kopūstus, saliero stiebą supjaustome daržoves ir sudedame į dubenį.
- Dedame supjaustytos sūdytos lašišos gabalėlius.
- Pagardiname aitriosios paprikos milteliais ir alyvuogių aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 220kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 10gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 22mgNatris: 71mgKalis: 730mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 904µg (113%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 40mg (50%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 125µg (167%)Kalcis: 122mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 127µg (64%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 145mg (21%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vanda Unčiūrienė