Burokėliai turi daug ląstelienos (4 g/100g), todėl gali pagerinti virškinimą ir suaktyvinti žarnyno judesius. Tai sumažina riziką susirgti vidurių užkietėjimu, hemorojumi (aktualu daug sėdintiems žmonėms)ir divertikulitu.
Šviežių burokėlių, rukolos ir ožkos sūrio salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g burokėlių
- 100 g moliūgo
- 70 g gražgarstės
- 40 g ožkos sūrio
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Moliūgą supjaustome, lengvai patroškiname ar apverdame.
- Plonais griežinėliais supjaustome burokėlius.
- Nuplauname ir nusausiname garžgarstes.
- Kubeliais supjaustome sūrį ir visus produktus sumaišome kartu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 13gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 18mgNatris: 323mgKalis: 1098mg (55%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 10637µg (1330%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 79µg (105%)Kalcis: 213mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 252µg (126%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 243mg (35%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ieva Jas
burokelius geriau orkaiteje kepti, manau…sultingesni lieka… :-)
Skamba skaniai. Idomu ar butu skanu su zaliais burokeliais, ale karpacio..?
Esu tikra, kad taip, tik burokėlius su specialia pjaustykle reikia pjaustyti, t.y. ypatingai plonai.