Burokėliai turi daug ląstelienos (4 g/100g), todėl gali pagerinti virškinimą ir suaktyvinti žarnyno judesius. Tai sumažina riziką susirgti vidurių užkietėjimu, hemorojumi (aktualu daug sėdintiems žmonėms)ir divertikulitu.
Šviežių burokėlių, rukolos ir ožkos sūrio salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 214 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g burokėlių
  • 100 g moliūgo
  • 70 g gražgarstės
  • 40 g ožkos sūrio
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Moliūgą supjaustome, lengvai patroškiname ar apverdame.
  • Plonais griežinėliais supjaustome burokėlius.
  • Nuplauname ir nusausiname garžgarstes.
  • Kubeliais supjaustome sūrį ir visus produktus sumaišome kartu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 13gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 18mgNatris: 323mgKalis: 1098mg (55%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 15g (60%)Vitaminas A: 10637µg (1330%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 79µg (105%)Kalcis: 213mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 252µg (126%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 86mg (23%)Fosforas: 243mg (35%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, Troškinta
Recepto ir nuotraukos autorė Ieva Jas
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!