Koldūnai – sudėtinės dalys:
1 nedidelis moliūgas
1 svogūnas
3 skiltelės česnako (nebūtina)
Pilno grūdo miltų koldūnų tešlai:
400 g viso grūdo kvietinių miltų bei plius miltai košiojimo lentos pabarstymui
1 a.š. druskos
1/2 puodelio verdančio vandens
1/2 šalto vandens
Maistinės medžiagos:
Baltymai 11,72
Riebalai 3,2
Angliavandeniai 127
Kcal – 409
Koldūnai – gaminimo žingsniai:
1. Pirmiausia gaminame tešlą. Suberiame miltus, druską ir pilame karštą vandenį bei išmaišome šakute.
2. Tuomet į tešlą pilame šaltą vandenį ir suformuojame vienalytį tešlos rutulį. Uždengiame drėgnu rankšluoščiu ir leidžiame tešlai pailsėti, kol gaminsime įdarą.
3. Sutarkuojame stambia (burokine tarka) moliūgą
4. Susmulkiname česnaką ir svogūną.
5. Iškočiojame koldunų tešlą ant pabarstyto miltais pavitšiaus.
6. Su skritulio formos formele išpjauname iškočiotoje tešloje ovalus.
7. Sumaišome moliūgą, česnaką ir svogūną. Gauta mase įdarome tešlos ovalus bei suformuojame koldūnus.
8. Koldūnus verdame 15-20 minučių.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!