Porcijų kiekis: 1, Kcal 318
Upėtakis su imbieru ir porais – sudėtinės dalys:
Žuviai:
200 g upėtakis šviežias
10 g imbiero šaknis (pjaustyta lazdelėmis)
30 g poras (supjaustytas lazdelėmis)
2 g aliejus
5 g kapotos petražolės
Druska, švieži malti juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
Druska, švieži malti juodieji pipirai pagal skonį
1 g agavų sirupas
3 g aliejus (geriausia sezamų)
50 g vanduo
3 g sojų padažas
Upėtakis su imbieru ir porais – gaminimo žingsniai:
1. Išvalome upėtakį, nukerpame pelekus.
2. Viename iš žuvies šonų padarome 5-6 įpjovas ir sukišame į jas imbierą bei porą.
3. Apšlakstome žuvį aliejumi, pagardiname prieskoniais.
3. Į kepimo įndą įpilame 0,5 stiklinės vandens ir įdedame žuvį. Kepimo indą pašauname į orkaitę įkaitintą +180 C ir kepame 15 min.
4. Sumaišome visus produktus išvardytus prie padažo sudėtinių dalių.
5. Gautu padažu apšlakstome iš orkaitės išimtą žuvį ir apibarstome petražolėmis.
Skanaus linki recepto autorė – Vilija D.