Pastaruoju metu tenka matyti, kad pamiršome baltą žuvį ir kepame tik riebias žuvis. Sveika mityba remiantis, per savaitę mėsą kelis kartus turėtumėme pakeisti balta liesa žuvimi. Receptas prisiminimui:)
Orkaitėje keptas karpis su morkų įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 417 kcal

Ingredientai
  

  • 250 g karpio
  • 80 g morkų
  • 60 g svogūnų
  • 1 a.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • krapų, pagal skonį
  • petražolių, pagal skonį
  • ciberžolės, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išdarinėtą karpį ištriname česnakais, mėgstamais prieskoniais bei druska.
  • Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūnus, lengvai pakepiname, dedame žalumynų ir sudedame į žuvies vidų.
  • Žuvį kepame apie 40 min. aukštoje 200 laipsnių temperatūroje. Ar žuvis iškepus tikriname šakute.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 417kcal (21%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 46gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 9gCholesterolis: 165mgNatris: 222mgKalis: 1222mg (61%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 13856µg (1732%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 62µg (1240%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 79µg (105%)Kalcis: 156mg (20%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 1091mg (156%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!