Kalakutiena viena sveikesnių, lengvai virškinama, turi daug baltymų. Patiekalai su kalakutiena – maistingi ir sotūs. Tik svarbu mėsos neperkepti, nenaudoti per daug riebalų.
Minkštučiai kalakutienos maltiniai be kviečių (batono ir džiuvėsių)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 160 g kalakutienos, maltos
- 80 g morkų
- 70 ml sultinio
- 1 kiaušinio
- 50 g svogūno
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- česnako, pagal skonį
- čiobrelio, pagal skonį
Paruošimas
- Smulkia tarka sutarkuojame morką.
- Susmulkintą svogūną ir morkas sumaišome su malta mėsa.
- Į paruoštą masę įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, smulkintą česnaką ir viską gerai išminkome.
- Formuojame maltinius ir trumpai apkepame aliejuje. Susidariusi plutelė neleis mėsai išsausėti viduje.
- Ant maltinių supilame sultinį ir troškiname ~20-30 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 417kcal (21%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 37gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 278mgNatris: 580mgKalis: 404mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 13899µg (1737%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 97mg (12%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 21mg (6%)Fosforas: 134mg (19%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Enrika Valikonienė
Nesupratau, kur eina smulkiai sutarkuota morka – ar į mėsą kartu su svogūnais?