Nuo žuvies paruošimo būdo priklauso, kiek naudingų medžiagų sugebėsime pasisavinti valgydami žuvį. Be to, apdorojimas gali nulemti ir tai, kiek kalorijų gausime.
Troškintas šamas su cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g šamo
- 80 g morkų
- 60 g svogūno
- 1 a.š. cinamono
- Provanso žolelių, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Išvalytą žuvį supjaustome gabaliukais.
- Į keptuvę įpilame vandens, įdedame prieskonius, viską išmaišome.
- Sudedame žuvies gabaliukus, uždengiame dangčiu ir patroškiname apie 25 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 302kcal (15%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 43gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 145mgNatris: 205mgKalis: 1257mg (63%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 13535µg (1692%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 6µg (240%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 31µg (620%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 29µg (39%)Kalcis: 115mg (14%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 54µg (27%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 77mg (21%)Fosforas: 571mg (82%)Selenas: 32µg (58%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Rasa, nuotraukos autorė Jūratė
Pabandykite pakeisti lietuvišką šamą į Afrikinį Merkio šamą. Bus be dumblo kvapo, ir ne toks riebus. Tikrai gardžiau. Receptas puikus!