Kopūstuose esančios įvairios medžiagos padeda mažinti cholesterolį lygį kraujyje ir stiprina kraujagyslių sieneles. Taigi valgydami kopūstus vykdote prevenciją širdies ir kraujagyslių ligoms, išimtis jei šiuo metu turite sutirštėjusį kraują.
Gaivios morkų, baltagūžio ir raudongūžio kopūstų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g kopūsto baltagūžio
- 100 g kopūsto raudongūžio
- 50 g morkų
- 2 žiupsneliai druskos
- 5 g citrinos sulčių
Paruošimas
- Pasiruošiame daržoves: kopūstus supjaustome, o morkas sutarkuojame šiaudeliais. Sudedame į vieną indą.
- Pabarstome druska, apšlakstome citrinos sultimis.
- Daržoves šiek tiek paspaudome ir paliekame pastovėti, galima net 1 – 2 val.
- Prieš patiekiant, dar kartą permaišome. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 78kcal (4%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 157mgKalis: 573mg (29%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 9567µg (1196%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 99mg (124%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 121µg (161%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 34mg (9%)Fosforas: 74mg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Lina Spoke.
Labai skanūs visi jusu receptai❤️❤️
Sveiki labai skanios jusu visos salotos