Porcijų kiekis: 1. kcal 216
Japoninio ridiko salotos – sudėtinės dalys:
200 g japoninio ridiko (daikono)
20 g moliūgų sėklų
5 g šviežių krapų
0,2 g 1/5 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,2 g jūros druskos
12 g 2-3 a.š. saulėgrąžų majonezo* (jei norėsis drėgnesnių salotų
galima keisti į natūralų jogurtą)
* Saulėgražų majonezas
200 g. saulėgrąžų (nuplauname ir nusausiname)
1 a. š. linų sėmenų aliejaus (galima keisti šalto spaudimo saulėgrąžų aliejumi)
1 a. š. graikinių riešutų aliejaus (galima keisti kitu aliejumi)
Mėgiami prieskoniai
Vandens (reguliuoti majonezo tirštumui)
Šiek tiek himalajų druskos
Japoninio ridiko salotos – gaminimo žingsniai:
1. Nuluptą japoninį ridiką (daikoną) sutarkuojame šiaudeliais per burokinę tarką.
2. Sausoje keptuvėje pakepiname dalį moliūgo sėklų(sveikiau būtų nekeptinti,nes sunaikiname didžiąją dalį naudingų medžiagų).
3. Atvėsintas pakepintas sėklas sumaišome su likusiomis moliūgo sėklomis, suberiame ridiką, sudedame druską, pipirus ir įmaišome saulėgrąžų majonezo.
* Saulėgražų majonezas
1. Saulėgrąžas susmulkiname kavos malimo mašinėle.
2. Į maišytuvą sudedame susmulkintas saulėgrąžas, įpilame vandens, supilame aliejų, suberiame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Adaptuota pagal www.jogosmityba.lt
Receptu pasidalino Rita K.
Japoninio ridiko (daikono) salotos su saulėgrąžų majonezu
Nuotr. cheers.com.au
Išbandytas tik be majonezo. Vietoj majonezo naudojau sėmenų aliejų, o vietoj moliūgo sėklų kepintas saulėgrąžas. Skanu