Labai tinkama košė pusryčiams. Išbandykite.
Miežinių perliukų košė su pomidoru, mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g miežinių perliukų
- 60 g pomidorų
- 5 baziliko lapelių
- 0,5 a. š. mielių dribsnių
- 0,2 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname miežinių perliukų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) ir užverdame.
- Verdame iki 1 minutės, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Kol kruopos brinksta, susipjaustome pomidorus, nusiplauname baziliką.
- Kai kruopos jau paruoštos, dedame į lėkštę kruopas, pomidorus, barstome mielių dribsnius, puošiame baziliko lapeliais. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 8gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 86mgKalis: 324mg (16%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 605µg (76%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 158mg (23%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Jūsų receptai per brangūs, manau žmonės tinka nuo per didelio kiekio pigių angliavandenių,galėtumėme receptus sudaryti iš pigesnių ingredientų
pagal principus išdėstytus puslapyje galima labai pigiai pavalgyti, pvz. miežinę košę su sviestu, ar grietine, arba su savo surinktais grynais, ar su pakepintu svogūnu/ morka.