Įprastas pasirinkimas saldi ryžių košė, ar ryžių košė su vaisiais. Šį kartą siūlome paragauti kitokios ryžių košės, kuri žymiai geriau tinka, jei norite mesti svorį.
Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | |||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | |
Produktai – sudėtinės dalys | Svoris | Svoris | Svoris |
Nešlifuotų (natūralių) ryžių | 60g | 80g | 100g |
Nemaltos juodgrūdės | 0.5g | 0.5g | 0.5g |
Saulėgrąžų daigai | 10g | 20g | 30g |
Cinamonas | 1g | 1g | 1g |
Nemalta ožragė | 0.5g | 0.5g | 0.5g |
Gudobelės uogos | 10g | 15g | 20g |
Druska | 0.5g | 0.5g | 1g |
Kcal porcijai: | 235 | 315 | 394 |
Baltymai: | 4.6 | 6.2 | 7.8 |
Angliavandeniai: | 49.5 | 65.8 | 82.2 |
Riebalai: | 2.3 | 3.3 | 4.3 |
Nešlifuotų (natūralių) ryžių košės su daigintomis saulėgrąžomis gaminimo žingsniai:
1. Termose užplikome nešlifuotus (natūralius) ryžius kartu su juodgrūde ir ožrage. Tokiu būdu paruošti prieskoniai aštraus prieskonio neturi. Rita sako: “Man patinka ryte nepersikrauti prieskonių skoniais ir kvapais, bet jausti turinčius gerų jų savybių kramtomus išbrinkusius gabalėlius.” Norint labiau išreikšto jų kvapo ir skonio, reiktų juos sausus pakepinti su šiek tiek aliejaus arba lydyto sviesto ir virimo proceso viduryje supilti į košę.
2. Ryte termoso turinį kelioms minutėms užkaičiame virti, turint laiko, galima išjungus palaikyti šiltai, kad kaistų, trumpiau virta košė teikia daugiau naudos.
3. Įpjaustome keletą saulėgrąžų daigų, likusias naudojame užbėrimui ant košės viršaus ir patiekiame.
Skanaus