Varškė yra baltyminis produktas, kurio naudingąsias medžiagas organizmas įsisavina geriau nei mėsos ar žuvies. Varškės baltymai yra ilgo veikimo, todėl juos galima valgyti ir vakare. Pavalgius, net ir miego metu, raumenys bus aprūpinami baltymais. Šią užtepėlę galima laikyti šaldytuve sandariai uždaromuose stikliniuose indeliuose ne ilgiau, nei galioja varškė. Valgyti galima su bet kuriomis turimomis kietomis daržovėmis, pavyzdžiui: kaliaropė, ridikai, morkos, cukinijos, ropės, saliero kotai.
Varškės užtepėlė su poru ir prieskoninėmis žolelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g varškės, 9proc. riebumo
- 40 g svogūno
- 30 g poro
- 3 g krapų, džiovintų
- 3 g bazilikų
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Viską sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos masės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 135kcal (7%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 12gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 17mgNatris: 363mgKalis: 249mg (12%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1031µg (129%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 27µg (36%)Kalcis: 122mg (15%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 45µg (23%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 185mg (26%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Olia Šinkūnienė
Pasidarius iš vakaro, tokio aštraus svogūno skonio nesijaučia, tačiau viską gadina džiovinti kvapai. Kitą kartą daryčiau tik su porų ir šviežiais krapais.
Labai daug porų ir svogūnų, įdėjus mažiau būtų skaniau.
kiekvienam pagal skonį :)