Šis žolelių padažas puikiai tinka šviežioms daržovėms ir salotoms. Skaniausias šis padažas vėlyvą pavasarį-vasarą, kai daug žolelių uždera ant palangės ar sode.
Jogurto padažas su česnaku ir žolelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g graikiško jogurto
- 10 g baziliko, šviežio
- 10 g petražolių, šviežių
- 10 g raudonėlio, šviežio
- 1 v.š. baltojo vyno acto
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Žalumynus, česnaką, actą sumaišome smulkintuve.
- Gautą masę sudedame į jogurtą ir išmaišome. Paliekame valandai šaldytuve, kad skoniai susijungtų.
Pastaba
Galite naudoti ir kitas mėgstamas žoleles.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 42kcal (2%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 6gRiebalai: 0.3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 3mgNatris: 30mgKalis: 130mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 387µg (48%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 67µg (89%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 77mg (11%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė