Tobulo skonio ir greitai paruošiama vakarienė (tinka ir pietums). Paragaukite.
Kalmarų žiedai su svogūnais ir cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 kalmarų šaldytų
- 120 g cukinijos
- 20 g svogūno
- 2 skiltelės česnako
- 1 kajeno pipiro
- 1 a. š. citrinos sulčių
- 1 žiupsneliai druskos
- 1 žiupsneliai raudonosios paprikos miltelių
- 1 žiupsneliai Santa Maria "Wasabi & sesame" prieskoniai
- ciberžolės pagal skonį
Paruošimas
- Atšildytą kalmarą supjaustyti žiedais ir virti apie 3-4 min. (nepervirti).
- Tuomet ant lydyto sviesto apkepinamas svogūnas, česnakas, sudėti cukinijos makaronus (žalia cukinija susmulkinta per specialią tarką).
- Įpilti šiek tiek vandens, suberti prieskonius.
- Išvirusius kalmarus sudedame į daržoves, išmaišom. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 100kcal (5%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 11gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 132mgNatris: 77mgKalis: 498mg (25%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1225µg (153%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 29µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 171mg (24%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė