Grūdų košė – geriausias pusryčių pasirinkimas – lengvai virškinama, suteikia energijos ir sotumo. Greitai paruošiama ir soti košė.
Sorų košė su moliūgu ir cinamonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 270 g moliūgo minkštimo
- 75 g sorų kruopų
- 1 g cinamono
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Sorų kruopas gerai nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu.
- Perplauname labai karštu vandeniu – taip jos neteks kartaus prieskonio, dėl kurio daugeliui sorų košė atrodo neskani. Svarbiausia – žinoti, kaip pagaminti! O tuomet belieka tik mėgautis. :)
- Moliūgo minkštimą supjaustome kubeliais arba sutarkuojame.
- Moliūgą suberiame į verdantį vandenį, užverdame ir paskaniname druska.
- Maišydami lėtai suberiame sorų kruopas.
- Verdame ant nedidelės ugnies, kol košė sutirštėja.
- Patiekdami pabarstome cinamonu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 407kcal (20%)Angliavandeniai: 87gBaltymai: 11gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 208mgKalis: 1097mg (55%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 28701µg (3588%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 57mg (71%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 177mg (47%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
Puiki košė. Visai šeimai patiko.
Puiki kose, ivertino visa seima, net isrankus mazasis valgytojas!