Recepte esanti pastaba, kad agurkus geriausia dėti prieš valgant, labai teisinga, nes viskas tuoj pat nusidažo burokų spalva – jau įmaišytų net nematyti. Šiuos pietus vieną kartą pabandysite ir tikrai gaminsite dar ne kartą. Manome, jog ši idėja puiki ir sveika :).
Karšta grikių ir burokėlių mišrainė sotiems pusryčiams ar pietums
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 30 g fetos sūrio
- 1 vnt burokėlio virto
- 2 vnt agurkų vidutinio dydžio
- 2 vnt saulėje džiovintų pomidorų smulkiai pjaustytų
- 3 v. š. grikių sausų
- druskos
Padažui:
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus šalto spaudimo
- ⅓ a. š. medaus
- pipirų pagal skonį
- balzaminio acto ar citrinos sulčių, pagal skonį
- raudonėlių džiovintų, pagal skonį
Paruošimas
- Išmirkome grikius per naktį, kartu įdėję druskos.
- Pašildome grikius iki malonios valgymui temperatūros, nes grikiai mūsų parduotuvėse pardavinėjami kepinti (rudos spalvos), taigi jų termiškai apdoroti papildomai tikrai nereikia.
- Supjaustome kubeliais burokėlį, sūrį ir nuskustus agurkus.
- Ypatingai smulkiai sukapojame saulėje džiovintus pomidorus.
- Gerai sumaišome padažo sudėtines dalis.
- Viską sudedame į indą sumaišome ir valgome arba… termose nešamės į darbą, tik tokiu atveju gal skaniau agurkus įsidėti tik prieš pat valgant, kaip manote?
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 249kcal (12%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 8gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 263mgKalis: 720mg (36%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 236µg (30%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 132µg (66%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 211mg (30%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Regina Makauskienė