Labai gardi ir greitai paruošiama košė, nuotraukos autorė ją dar gardino dilgėlių šakele.
Bolivinė balanda su feta sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g bolivinės balandos kruopų
- 20 g fetos sūrio
- 0,5 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą bolivinės balandos košę pagardiname feta sūriu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 292kcal (15%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 18mgNatris: 420mgKalis: 366mg (18%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 84µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Kalcis: 129mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 126µg (63%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 364mg (52%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
Labai skanu bolivines balandos derinys su feta sūriu. Aš dar šviežių petražolių įsipjausčiau