Šis patiekalas puikiai tinka vakarienei, nes kupinas skaidulų bei baltymų. Dar vienas privalumas – greitai pagaminamas. Brokoliai su pievagrybiais puikūs draugai! Kiaušinienė soti ir labai skani.
Kiaušinienė su pievagrybiais ir brokoliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 110 g brokolių
- 110 g kiaušinių 2 vnt
- 60 g pievagrybių
- 30 g svogūnų
- 8 g lydyto sviesto
- 3 g persilado prieskonių
- 2 g česnako
- 1 g kmynų
- druskos pagal skonį
- pipirų juodųjų, šviežiai maltų, pagal skonį
Paruošimas
- Išdaliname brokolį žiedeliais, nuplikome.
- Susmulkiname česnaką ir smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname juos svieste.
- Kol kepiname, supjaustome plonomis riekelėmis pievagrybius.
- Pageltus svogūnui suberiame pievagrybius, trumpai pakepiname.
- Į keptuvę suberiame brokolio gabaliukus, kelias minutes patroškiname, kol jie vos vos paminkštėja.
- Kol troškinasi daržovės, nuplikome nedideliu kiekiu vandens kmynus ir užpilame juos, kartu su kitais prieskoniais ant daržovių.
- Įmušame ant daržovių du kiaušinius. Maišydami kepiname.
- Iškepus kiaušiniams beriame į lėkštes ir skanaujame, kol neatvėso.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 295kcal (15%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 20gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 426mgNatris: 296mgKalis: 734mg (37%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1479µg (185%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 102mg (128%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 112µg (149%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 137µg (69%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 342mg (49%)Selenas: 42µg (76%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė