
Kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išsiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. Jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą. Tačiau atminkite, kad tai vis dėlto tai desertas ir nereikėtų šiuo patiekalu piktnaudžiauti.
Kepti obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g obuolių rūgščių
- 10 g lazdyno riešutų maltų
- 10 g klevų sirupo
- 8 g razinų
- 5 g lydyto sviesto
- 3 v. š. vandens
- 2 g vanilės
Paruošimas
- Nuplaukite obuolius ir išpjaukite sėklalizdžius. Obuolio šerdyje padarykite skylę.
- Įdarui sumaišykite maltus lazdyno riešutus, razinas, klevų sirupą ir kokį nors (anyžių, cinamoną arba vanilę) prieskonį pagal skonį.
- Įdarykite obuolius paruoštu įdaru.
- Sustatykite juos į kepimo formą, į kiekvieną obuolį įdėkite šiek tiek sviesto ir apšlakstykite vandeniu.
- Obuolius kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 104kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 20mgKalis: 88mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 89µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 20mg (3%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė