Kepti obuoliai gali būti net naudingi sveikatai – jie palengvina užkimimą. Mokslininkai spėlioja, kad obuolių kepimo metu išsiskiria enzimai (natūralūs fermentai), kurie padeda balso stygoms. 
Jei norite išmėginti jų gydomąsias savybes, siūlome Jums nesudėtingą keptų obuolių receptą. Tačiau atminkite, kad tai vis dėlto tai desertas ir nereikėtų šiuo patiekalu piktnaudžiauti.
Kepti obuoliai, įdaryti razinomis ir riešutais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 104 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g obuolių rūgščių
  • 10 g lazdyno riešutų maltų
  • 10 g klevų sirupo
  • 8 g razinų
  • 5 g lydyto sviesto
  • 3 v. š. vandens
  • 2 g vanilės

Paruošimas
 

  • Nuplaukite obuolius ir išpjaukite sėklalizdžius. Obuolio šerdyje padarykite skylę.
  • Įdarui sumaišykite maltus lazdyno riešutus, razinas, klevų sirupą ir kokį nors (anyžių, cinamoną arba vanilę) prieskonį pagal skonį.
  • Įdarykite obuolius paruoštu įdaru.
  • Sustatykite juos į kepimo formą, į kiekvieną obuolį įdėkite šiek tiek sviesto ir apšlakstykite vandeniu.
  • Obuolius kepkite 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 104kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 1gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 5mgNatris: 20mgKalis: 88mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 89µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 11mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 20mg (3%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!