Labai greitai paruošiami ir skanūs pusryčiai. Būtinai išmėginkite ir pasidalinkite rezultatu komentaruose.
Nekepintų grikių košė su avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g grikių kruopų
- 80 g avokado
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname supjaustytu avokadu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 236kcal (12%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 7gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 197mgKalis: 424mg (21%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 58µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 9mg (1%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 127mg (34%)Fosforas: 194mg (28%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Sabina Šatė